Karin Sohlgren får Abrahams Barns pris

En tidigare barnbibliotekarie inriktad på flerspråkighet får pris från Abrahams Barn och Sigtunastiftelsen. Karin Sohlgren är årets pristagare.

Abrahams Barns Pris 2016 går till Karin Sohlgren för att hon "önskar bidra till att språkglädje för alla leder till språkutveckling, flerspråkighet och möjligheten att ta en aktiv roll i samhället", enligt Elisabet Mattizon Armgard, programsekreterare för Abrahams Barn.

Karin Sohlgren är inriktad på att utveckla metoder för barns flerspråkighet. För tio år sen startade hon företaget NDIO kultur & kommunikation, som tar fasta på språkglädje som drivkraft. Hon skapar lekfullt och nytänkande pedagogiskt material för de barn som talar flera språk.

Priset delas ut årligen av Sigtunastiftelsen och Abrahams Barn. I år sker prisutdelningen den 28 april i Riddarhuset i Stockholm. Det görs i samband med en föreläsning av Bitte Hammargren, Mellanösternanalytiker och redaktör på Utrikespolitiska institutet. Hammargren talar under rubriken Vad händer i Mellanöstern och varför?”

Fakta: Sigtunastiftelsen och Abrahams Barn

Sigtunastiftelsen vill genom sin verksamhet skapa rum för dialog och gränsöverskridande möten i en miljö och ett sammanhang som utmanar till reflektion kring hela människan.

Abrahams Barn är ett verksamhetsområde inom Sigtunastiftelsen, som arbetar med konfliktförebyggande pedagogiska program för skolans alla stadier. Abrahams Barns tre huvudområden omfattar religionsdialog och kulturmöten, språkutveckling samt FN:s konvention om barnets rättigheter. Den narrativa pedagogiken står i centrum. Grunden är berättelsen och berättandet.

Abrahams Barn är religiöst och politiskt obundet och föreningarna Abrahams Barn finns i Rinkeby och i Skåne

Brita Häll

Taggar:

Kulturpris

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.