Jenny Berggren: "Det är ett socialt experiment"

Jenny Berggren, sångerska, låtskriverska, och tidigare medlem i gruppen Ace of Base berättar om sin medverkan i TV-programmet Så mycket bättre i TV 4.

Hur var det att vara med i Så mycket bättre? Inspelningen skedde under tio dagar på pensionat Grå Gåsen i Burgsvik på södra Gotland.

- Det är ett socialt experiment. Det var kul och jag blev trött.

Din egen dag visas på lördag. Hur tycker du att den blev?

- Min dag spelades in dag 8 och då kändes det lagom att få prata om mig. Vi är alla olika som artister, ett brett spektra från Sven-Bertil Taube, en äldre man, till hip-hoparna Fille och Ison och Miriam Bryant med sina fantastiska idéer. Alla har fina livshistorier att berätta.

Du själv var stor stjärna i popgruppen Ace of Base på 1990-talet. När dina studentkamrater gick ut i livet till ett vanligt jobb så äntrade du de stora musikscenerna i världen tillsammans med dina syskon Malin och Jonas samt Ulf Ekberg.

Du var varmt kristen och aktiv på Åh stiftsgård Innan du startade turnélivet. Och i din biografi Vinna hela världen (Libris förlag) så berättar du att du var orolig över hur din tro skulle klara turnéerna. Hur gick det?

- Jag är människa. Gudstron är en gåva i mitt liv. Och Gud hjälper oss att tro. Helige ande regerar i våra liv. Det var bara att jag var lite ensam om det då.

Vad var roligast under perioden med Ace of base?

- Det var roligt att få se världen. Och det hände många skojiga och knasiga grejer under turnéerna. Så nog har jag storys att berätta för mina barn.

 Vad var jobbigt?

- Att aldrig få vara hemma. Att aldrig få ladda batterierna, att byta tid, byta språk och byta säng hela tiden.

En av de svåraste upplevelserna var när en tysk beundrarinna bröt sig in hos Jenny och attackerade henne med kniv. Den upplevelsen gjorde att hon förlorade grundtryggheten under många år. Idag säger Jenny att Gudstron hjälpte henne att komma över händelsen.

Vad gör du idag?

- Jag skriver låtar, är sångerska och har släppt en egen skiva. Jag har också gett ut min biografi Vinna hela världen.

Fakta: Så mycket bättre

Sex säsonger av Så mycket bättre har producerats. Den sjätte säsongen började sändas 17 oktober 2015. I år är artisterna Sven-Bertil Taube, Miriam Bryant, Lisa Nilsson, hip-hoparna Fille och Ison, Niklas Strömstedt och Andreas Klerup med.

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.