Vi arbetar ständigt med förbättringar i verksamheten

Helén Ottosson Lovén, generalsekreterare Svenska kyrkan Wanja Lundby-Wedin, 1 vice ordf i kyrkostyrelsen

REPLIK. Vi kan inte lättvindigt redovisa åtgärder, det hade varit att inte ta revisionsrapporten på allvar. Grahls krav på snabba svar tar heller inte hänsyn till kyrkostyrelsens och arbetsutskottets möten och den demokratiska processen, skriver Helén Ottosson Lovén och Wanja Lundby-Wedin.

Thomas Grahl kräver svar om vad kyrkostyrelsen konkret har ”lärt av den externa granskningsrapporten om kyrkohandboksarbetet” och vilka ”konkreta praktiska åtgärder” som ska vidtas. Han accepterar inte ”nutidens standardsvar” att vi tar rekommendationerna i revisionsrapporten på stort allvar, utan kräver en redovisning av åtgärder.

Men att kyrkostyrelsen tar rapporten på allvar innebär bland annat att vi inte lättvindigt kan redovisa åtgärder, det hade varit att inte ta rapporten på allvar. Grahls krav på snabba svar tar heller inte hänsyn till kyrkostyrelsens och arbetsutskottets möten och den demokratiska processen.

Vi arbetar ständigt med förbättringar i Svenska kyrkans verksamhet. Det sker i en ständig och nära dialog mellan förtroendevalda och tjänstemän. Av revisionsrapporten framgår också att kyrkohandboksprocessen fungerade betydligt bättre i slutfasen. 

Revisionsrapportens rekommendationer gäller framtida processer. De pekar på förbättringsområden som aktualiseras efter hand i vår verksamhet, och som vi naturligtvis kommer att ta i beaktande när vi går in i nya större projekt liknande kyrkohandboken.

Detta är en debattartikel i Kyrkans Tidning. Åsikterna som uttrycks i texten är skribentens egna.
Helén Ottosson Lovén, generalsekreterare Svenska kyrkan, Wanja Lundby-Wedin, 1 vice ordf i kyrkostyrelsen

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
2399

Lediga jobb