Intetsägande svada i svaret från Göteborgs stift

Det var stiftet som sade ja till Svevia, det var stiftet som ville ha bergtäkten. Att inte stå upp för det är helt enkelt löjligt, skriver Mikael Johansson.

Per Starkes svar på min debattartikel i Kyrkans Tidning nummer 4/17 visar tydligt att stiftet inte har lärt sig någonting av allt ståhej kring bergtäktsärendet. Istället för att enkelt och tydligt besvara min fråga – anser stiftet att frågan om en bergtäkt är prövad? – framförs samma intetsägande svada som vi har hört så många gånger förut. Stiftets oförmåga att förstå och erkänna de misstag som har begåtts blir ännu en gång tydlig.

Som vanligt svär man sig fri från skuld. Det är, för att använda ett av Starkes gamla favorituttryck, inte Stiftet som äger frågan. Detta mantra har Starke framfört så många gånger att det numera har blivit ett talesätt bland Lindomeborna. Häromdagen hörde jag om hur en bekant, som befinner sig i konflikt med en granne angående utbyggnaden av sitt hus på tomten, hade sagt ”det är inte jag som äger frågan”.

Men faktum är att, såsom min bekant är ansvarig för vad han gör på sin tomt, så är det Stiftet som har ansvar för sin fastighet. Det var stiftet som sade ja till Svevia, det var Stiftet som ville ha bergtäkten. Att inte stå upp för det är helt enkelt löjligt.

Avslutningsvis hoppas jag att det finns några kloka ledamöter i Stiftsfullmäktige som ser till att det nu görs en ordentlig genomlysning av hur Stiftets tjänstemän har hanterat frågan om bergtäkten. Låt revisorerna granska ärendet. Undertecknad står till förfogande för dem som önskar ta del av den samlade mejlväxlingen mellan boende i Lindome och Stiftet under perioden maj 2014 till december 2016.

Mejlen åskådliggör tydligt stiftstjänstemännens arrogans och maktfullkomlighet gentemot vanligt folk som försöker att göra sina röster hörda.

Starkes svar (eller brist på svar) på min artikel visar att Stiftets förmätenhet inte heller tycks ha avtagit sedan Svevia drog sig ur processen. Stiftsdirektorn verkar nöjd, men vi i som bor i Lindome hålls i fortsatt i ovisshet om de framtida planerna för Lyckan.

Mikael Johansson
FD i grekiska, Göteborgs universitet

Detta är en debattartikel i Kyrkans Tidning. Åsikterna som uttrycks i texten är skribentens egna.
,

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
36

Lediga jobb

LEDIGA JOBB

Göteborgs stift
Stockholms stift
Strängnäs stift
Övrigt
Stockholms stift
Strängnäs stift
Linköpings stift
Växjö stift