Kyrkovalet

Tar Frimodig kyrkas ledning avstånd från anklagelserna?

Håller ledningen i Frimodig Kyrka med Göran Skyttes utspel om att förkunnelsen i Svenska kyrkan är uttunnad och ”att bibliskt-kristna värderingar har avskaffats” i nomineringsgruppens annonsbilaga eller tar den avstånd?

I en stor annonsbilaga i tidningen Världen i dag, påstår Frimodig Kyrkas kandidat i Lunds stift till kyrkomötet, TV-kändisen Göran Skytte (fjärde platsen på listan), att förkunnelsen i Svenska kyrkan är uttunnad och ”att bibliskt-kristna värderingar har avskaffats”.

Alltså är, enligt honom, Svenska kyrkan en kyrka utan Gud och Bibeln som ledstjärnor. Vad kyrkan är i stället, får vi dock inte veta.

Det är inte första gången som Skytte, vilken nu via förhoppningen om personröster (fjärdeplatsen är knappast valbar) excellerar i smått groteska anklagelser mot Svenska kyrkan - naturligtvis i hopp om att dessa skall falla i god jord hos väljarna.

Men det smärtar nog mycket mer för alla oss, som kan vittna om att de både är osanna och kränkande mot kyrkan, vilket de många präster som dominerar FK:s listor också torde hålla med om.

Skytte är den ende av de tio första kandidaterna på Lundastiftets lista som inte är präst eller teolog. Samma förhållande finns för övrigt i nuvarande mandatperiods kyrkomötesgrupp för FK.

Nu undrar jag om FK-ledningen vill deklarera sin syn på hans citerade påstående: håller ledningen med honom eller tar den avstånd?

Mer inom samma ämne
Kyrkovalet
Kyrkovalet
Kyrkovalet
Kyrkovalet
Kyrkovalet
Kyrkovalet
Kyrkovalet