Så ställer Svenska kyrkans församlingar om
Nyhet. Runt om i landet har församlingar engagerat sig i att ställa om till de nya förhållanden som råder. Att handla åt äldre är en tjänst som erbjuds på många håll. Andra sätt är att använda nya kanaler för att nå ut.
”Kyrkans uppdrag ännu tydligare i skuggan av corona”
Nyhet. Ärkebiskop Antje Jackelén försäkrar att strukturer finns på plats för att upprätthålla kyrkans uppdrag och verksamhet, även om läget skulle förvärras och fler restriktioner införas.
Så hanterar ni coronakrisen – kyrkans experter ger råd
Nyhet. ”Ställ inte in – ställ om! Hitta andra former för det enklaste umgänget. Nu är tid för en ny uppfinningsrikedom i att mötas som kyrka.” Kyrkans Tidning har frågat några sakkunniga om deras bästa råd till församlingarna i virustider.
Luther har en slogan som vi behöver i dessa dagar
Ledare. I pandemins skugga blir ett tidlöst bristtillstånd extra tydligt – vi behöver nåd och frid. Låt oss tillönska andra "nåd och frid", som Martin Luther gjorde. Och själva be om det.
Mikael Mogren: Ställ om till gemenskap på nätet och låt ingen sitta ensam
Nyhet. Biskop Mikael Mogren i Västerås samlar till bön på Facebook tre gånger varje dag. Det är ett av många initiativ att mötas och känna gemenskap i coronavirusets kölvatten. 
Experten: Mental beredskap dämpar oro i kristid
Nyhet. Tomma butikshyllor, karantän och varsel om uppsägningar. På bara någon vecka har coronasmittan orsakat stora förändringar i samhället för både individer och organisationer. Prästen, psykoterapeuten och krisexperten Katarina Tingström efterlyser mer sans i ett allvarligt läge.
Samtalen ökar till Jourhavande präst
Nyhet. En utökning av Jourhavande präst-funktionen planeras. Nu söks fler medarbetare som kan rycka in och stärka funktionen, berättar Helén Ottosson Lovén, generalsekreterare i Svenska kyrkan.
Stiftsgården i Rättvik oroas över coronans konsekvenser
Nyhet. "Risken finns att luften går ur vår bransch rejält och länge. Kurs/konferens, turism, hotell och restaurang - det är svårt att hitta en kombination som drabbas hårdare än vi stiftsgårdar", säger Pontus Gunnarsson, föreståndare på stiftsgården i Rättvik, som oroas över coronans konsekvenser.   
Utbildningsinstitutet håller stängt
Nyhet. Med anledning av regeringens rekommendation upphör från och med onsdag all platsbunden undervisning vid Svenska kyrkans utbildningsinstitut (SKUI). Även kyrkans folkhögskolor berörs av det nya direktivet.
Inga gudstjänster i nordiska kyrkor
Nyhet. Danska folkekirken, Den norske kirke och Evangelisk-lutherska kyrkan i Finland ställer in gudstjänsterna i kyrkorna och sänder i stället live på internet. 
Stadsmissionen rustar för akutläge
Nyhet. Stadsmissioner runt om i landet rustar nu för att kunna fortsätta stötta behövande, trots smittspridningen. ”För många är detta dagens enda mål mat”, säger Erik Holmberg platschef för St Paul i Stockholm.
Krav på handtvättning innan nattvarden
Nyhet. Hortlax församling vill minimera risken för smitta vid nattvarden. Därför måste prästerna tvätta händerna med tvål och sprita sig just innan nattvarden delas ut.
Påven: Skattesmitning bakom Italiens vårdkris
Nyhet. Coronautbrottet pressar Italiens underfinansierade sjukvård till bristningsgränsen. Nu menar påve Franciskus att landets skattesmitare är medskyldiga till krisen.
Läs alla Kyrkans Tidnings artiklar om coronapandemin
Nyhet.
Åtgärdslista ska hjälpa Kramfors pastorat
Nyhet. Tilliten mellan kyrkoråd och ledning i Kramfors pastorat är mycket dålig. Skulderna är stora. Åtgärderna som stiftet vidtog i fjol har inte lett någonstans. Nu föreslås ytterligare krafttag.
Uppsala universitet startar nya kandidatprogram i teologi
Nyhet. Två nya kandidatprogram lanseras i höst. Teologiprogrammet med inriktning kristen teologi ska bättre stämma överens med Svenska kyrkans förväntningar på prästkandidater.
Höör lyssnade på de unga och öppnade kafé
Församlingsliv. Fråga ungdomar vad de helst vill ha, och svaret blir påfallande ofta ”nånstans att vara och något att göra”. I Höör intervjuade barn- och utbildningsnämnden högstadieeleverna om vad de trodde att kompisarna saknade. Och svaren blev precis desamma.
Som gudaföderska ska du vara handlingskraftig i vanmakt
Teologi. Din kyskhet och din stängda livmoder kommer att diskuteras av män i ändlösa samtal och du kommer att vara alla deras mamma. Men med ett jungfruligt stängt underliv. Eftertanke av Kent Wisti.
Jojken tystnade - psalmerna tog över
Kultur. Tvångsförflyttningarna av samer fick förödande följder för deras tro och andlighet. Det visar Elin Anna Labba i boken som tar avstamp i hennes farfars och morfars erfarenheter.
Britta är en länk i kedjan av kvinnor
Församlingsliv. Britta Landin tilldelas 2020 års Lydiapris för sitt engagemang och arbete med unga. Det viktiga i arbetet med ungdomar är att ge dem ansvar. Det tycker årets Lydiapristagare.
Saknar du din Kyrkans Tidning i dag?
Nyhet. Vi gör allt vi kan för att du ska få din tidning i tid, men ber om överseende med förseningar.
Upphör kyrkan att existera utanför sin magiska trädgård?
Debatt. ”Kyrkan är vi, lever i världen, hopp och glädje att ge.” I biskop Jonas Jonsons nattvardspsalm uttrycks en rörelse från nattvardens bord ut i världen, där måltidens glädje fortsätter. Det finns inte någon gräns för var kyrkan befinner sig, så länge vi gör Kristi verk. En uppfordrande ecklesiologi.
Trösta, trösta mitt folk – kyrkans uppgift i kris och beredskap
Debatt. Nu är det läge att ärkebiskopen utfärdar ett böndagsplakat med en uppmaning till enskild och offentlig bön för vårt land, de som arbetar för att lindra nöden och de som drabbats.
Själavården är en kärnuppgift
Debatt. Själavården är viktig. Men stiftets själavårdscentrum är inte öppet för allmänheten utan för anställda och förtroendevalda.
Utköp måste sanktioneras av generalsekreteraren
Debatt. Att köpa ut personal till stora belopp måste sanktioneras av generalsekreteraren.
Inspirerande andlig miljö bättre än reducerade studieskulder
Debatt. Provanställning under utbildning kopplat till reducerade studieskulder skulle skapa osunda bindningar.
Vart leder Svenska Kyrkans religionsdialog?
Debatt. Dags nu för Svenska kyrkan att i sin religionsdialog ta tydligt avstånd från politisk islam och islamismen som driver opinion för sharialagar och en ny rättsordning, skriver Ulf Lönneberg i svar till Peter Lööv Roos.
Sorgligt när muslimer utmålas som hot
Debatt. I dag tycks misstänksamheten ha segrat. Många är de muslimer som får utstå hot och hat. Det är djupt oroande, skriver Peter Lööv Roos i en replik.